Brazilski oreh ali guaiuvira kot material za gotovi parket

Brazilski oreh z brazilskim imenom guaiuvira predstavlja lesni material za gotovi parket.

Brazilski oreh in njegova priljubljenost
Brazilski parket je gotovi parket oziroma masivni parket, ki zaradi šestih slojev laka nanešenih na njegovo površino nudi močno odpornost proti abraziji. Brazilski oreh guaiuvira, tako tudi brazilski parket je različnih barv in čez čas malo potemni. Brazilski oreh – guaiuvira je primeren les za terase in talne obloge.

 

 

Brazilski parket kot gotovi parket in odločitev zanj

Orehov parket je lahko zelo občutljiv, ker je bolj mehak les. Zato pa je brazilski parket tako priljubljen, saj je trši kot ameriški in evropski oreh. Ameriški oreh parket je malo temnejši od evropskega, zato je zelo dekorativen in primeren tudi za talno ogrevanje. Brazilski oreh pa premore bogat spekter rjave barve. Parket oreh je lahko klasični, industrijski, večslojni ali gotovi parket. Orehov parket brazilskega porekla je masivni parket. To je potrebno vedeti, če se odločate za nov parket. Oreh prihaja iz različnih koncev sveta zato se tudi namembnost in tip, ki ga ima orehov parket, razlikujeta. O vsem tem vam svetujemo v podjetju Maderales. Parket vam ugradimo hitro in enostavno, predvsem pa po resnično ugodni ceni.

 

 

Brazilski oreh - izvor in uporabnost

Brazilski oreh imenovan guaiuvira prihaja v glavnem iz Brazilije, pa tudi iz Bolivije, Peruja, Venezuele in Gvatemale. Barva, ki jo oreh ima je odvisna od okolja, v katerem raste. Orehov parket z južnoameriškim poreklom barvno variira od rumenih, celo zelenkastih, do črnih tonov. Južno ameriški oreh parket s časoma potemni na srednje do temno rjave barve. Parket oreh katerega material je guaiuvira poznamo tudi kot les imenovan Ipe ali Cortez . Za razliko od tega je ameriški oreh parket kremno bele barve in bež, ki lahko variira vse do temno rjave do vijolično črne. Oreh iz Severne Amerike je manj občutljiv na svetlobo zato razmeroma malo spreminja, če pa jo, ta postane svetlejša, kot je sicer za parket oreh značilno. Ameriški oreh parket je pravtako masivni parket – gotovi parket, ki se zelo lepo ujema z modernimi interierji.

 

 

Brazilski oreh naj izboljša in olepša tudi vaš dom

Brazilski parket naj spremeni kakovost vašega bivanja. Spoznajte les guaiuvira pobliže in izberite brazilski oreh, ki je po kvaliteti nad drugimi, za vaš novi parket. Podjetje Maderales vas pričakuje.