Industrijski parketi ali kant parket

V ponudbi tudi lamelni parket. Industrijski parketi so izjemno lahki za montažo in vzdrževanje. Lamelni parketi so primerni za dnevne sobe, otroške sobe, spalnice in kabinete.

 

 

Industrijski parket

Industrijski parketi za lahko vzdrževanjeIndustrijski parket ali kant parket je masivni parket sestavljen iz majhnih deščic, navadno širine 8-20 mm, debeline 11-19 mm in dolžine 155-310 mm. Industrijski parket je primeren za prostore, ki so bolj obremenjeni: javni prostori in prostori z večjo pretočnostjo. Industrijski parket se lepi na podlago, brusi in končno obdela z oljem ali lakom. Industrijski parketi dajejo prijeten občutek. Oljen parket daje vtis topline in domačnosti. Zaradi manjše širine deščic je primeren za talno gretje, saj je pojav vegavosti na tako ozki deski zanemarljiv. Barva deščic industrijskega parketa zelo varira, kar razbije monotonost in parketu da poseben čar. Industrijski parket je lahko položen na angleški vez ali vzporedno. Parket po želji lakiramo ali oljimo. Tehno parket ali kant parket je masiven parket, ki ima vez zlepljeno z lepilnim trakom ali pa je lepljen na mrežo. Tehno parket je primeren za površine, ki imajo veliko obremenitev in pretočnost ljudi. Kant parket se uporablja tako za stanovanja kot tudi za poslovne prostore. Parket je lahko še brušen in lakiran ali oljen, ni pa nujno.

 

 

Lamelni parket

Lamelni parket je izredno razširjen, ker je cenovno lahko dostopen. Tudi njegova montaža je izredno lahka. Za lamelne parkete uporabljamo disperzijska lepila. Lamelni parketi so primerni za stanovanje, predvsem prostore kot so: dnevne sobe, spalnice, otroške sobe, kabineti… Lamelni parket ni potrebno busiti in mazati z lakom ali oljem. Vseeno pa obstaja možnost, da to naredimo. S tem tla osvežimo in dodatno zaščitimo. Z brušenjem in lakiranjem ali oljenjem parketu podaljšamo življenjsko dobo.

Industrijski parket - več:

  • Parket javor – Marfim parket
  • Parket češnja – Jatoba parket