Amendoim - brazilski temperament

Drevesna vrsta hrasta amendoim ali ybyario izhaja iz področja Južne Amerike, natančneje iz Paragvaja, Brazilije in Argentine. Za lesene talne obloge amendoim je značilen odtenek rdečkasto rjave strukture, z velikim številom nežnih malih pikic, ki lesu daje toplino in domačnost. Amendoim parketi so primerni tudi kot talne obloge za kuhinje.
Kljub visoki starosti, ki jo dosega ta vrsta hrasta, pa so barvne spremembe na lesu le malo razpoznavne. Ker ima les tudi odlične lastnosti v trdoti in trdnosti odlična izbira za vaša tla kot gotovi parket hrast, klasični hrastov parket ali industrijski hrast parket. V lesu drevesne vrste amendoim se tako skriva pravi brazilski temperament, saj se za neuničljivostjo in trdnostjo skriva mehka in topla duša.

 

 

Gotovi parket hrast – za otroško veselje v igri na tleh

Odločitev za gotovi parket hrast amendoim vam zagotavlja pravo razmerje med enostavnostjo, estetiko in trajnostjo. Življenje človeka odlikujejo prave odločitve, tako je za ustvarjanje svojega estetskega stila življenja gotovo ena od večjih oblikovanje dekorja notranjega ambienta svojega bivališča, pri čemer gotovi hrastov parket iz brazilskega lesa amendoim predstavlja odlično izbiro. Današnje tržišče nam poleg vrste domačih lesov ponuja tudi eksote med njimi pa po svojih kvalitetah gotovo izstopa les južnoameriških dreves kot so amendoim ali cumaru, teak les ter drugi.
Gotovi parket hrast amendoim je ustvarjen za ljudi z močnim karakterjem, saj je hrast kot les in drevo skozi stoletja predstavljal simbol moči, trdnosti in trajnosti ter obenem topline in varnosti, skratka hrast je kot hrastov parket v našem domu neomajen šarmer. Gotovi parket hrast amendoim je sestavljen iz deščic in predhodno površinsko obdelan.
Deščice za amendoim hrast parket so predhodno robno obdelane tako, da se spajajo po principu pero-utor, le to pa omogoča zelo hitro lepljenje na predhodno izravnana tla. Montaža za hrastov parket amendoim je enostavna brez prahu in umazanije. Sama funkcionalna uporaba, ki jo nudi gotovi parket hrast, pa je zaradi predhodne površinske obdelave možna že nekaj ur po montaži v prostor. Izberite hrast parket in uspeh v dekorju doma vam je zagotovljen.