Zakaj je les Tigerwood najboljša izbira za lesene terase

Les tigerwood, ki je poznan tudi pod imeni goncalo alves, muiracatiara in brazilska koa, hitro postaja priljubljena izbira mnogih lastnikov hiš in izvajalcev za izdelavo lesenih teras. To vrsto lesa za terase, ki zagotavlja čudovit in popoln videz, je mogoče najti predvsem v Južni Ameriki. S širokim izborom rjastooranžnih, jantarjevih in rdečerjavih odtenkov ter temnih prog ponuja terasa iz lesa tigerwood resnično čudovit pogled. Oblikovalci in zahtevni potrošniki so navdušeni nad plemenitim videzom, edinstveno obarvanostjo in progami, ki dodajo eksotičnost in opaznost nečemu, kar bi bilo sicer zgolj nekaj že stokrat videnega. Če upoštevamo tudi mnoge čudovite lastnosti tega lesa, ponuja ta resnično popolno kombinacijo.


Les tigerwood se že dolga leta uporablja v državah, iz katerih izvira. Na ameriškem trgu pa predstavlja nedavno odkritje, ki je navdušilo mnoge izvajalce in gradbenike. Vrednost trdote po Janki 1850 pomeni, da je več kot štirikrat trši od lesa obalne sekvoje. Ta eksotični les se pridobiva na trajnostni način, na voljo pa je kot les s certifikatom FSC in brez njega. Čeprav je les s certifikatom FSC dražji, ste lahko prepričani, da ameriški zakon Lacey Act zagotavlja odgovorno pridelavo lesa za terase, ki je skladen z lokalnim okoljem in zagotavlja pozitivno gozdarsko prakso. Na voljo so tudi po meri izdelane ograje in stebri iz tega lesa, ki omogočajo edinstveno in individualno uporabo. Končni videz tega materiala za terase je presenetljivo tropski in ustvari občutek vaše zasebne oaze.


Les tigerwood ima veliko prednosti, zaradi katerih je odličen za zunanje talne obloge. Naravno je odporen proti drsenju in zaradi visoke gostote odbija mrčes. To so pomembni dejavniki, saj odpravijo potrebo po pesticidih in kemikalijah. Poleg tega ste lahko mirni, saj vaši otroci in družinski člani ne bodo izpostavljeni kemikalijam. Terasa iz lesa tigerwood je naravno odporna na plesen in glive, zato vam ni treba skrbeti glede pojava črnih lis kot pri plastičnih terasah. Življenjska doba tega lesa krepko presega 25 let tudi brez uporabe konzervansov in jo je mogoče podaljšati s premazi z oljem za terase. Ta življenjska doba presega čas, ki ga večina ljudi preživi v isti hiši. Hkrati to pomeni, da terase ne bo treba odstraniti in zamenjati po 5 do 7 letih. Ob primerjavi cen lesa ipe in kompozitnih materialov s ceno lesa tigerwood boste ugotovili, da je to ena najcenejših razpoložljivih vrst tropskega lesa za terase.


Za vse izvajalce in graditelje teras je pomemben podatek, da pri tem materialu predvrtanje ni potrebno, poleg tega pa je zelo preprost za obdelavo. Če ste kdaj delali z drugimi vrstami trdega lesa, veste, o čem govorimo. Nič več ne boste prejemali reklamacij zaradi lupljenja tlaka, kot se lahko zgodi pri terasah iz kompozitnih materialov, pa tudi za varstvo okolja je poskrbljeno, saj je ta les povsem biološko razgradljiv. Vaše stranke vas bodo priporočale prijateljem in sorodnikom ter vas hvalile, saj bodo imele čudovito teraso ne glede na njeno velikost. In ne nazadnje, če ponujate naravni material, ki vam pozneje ne bo povzročal glavobolov in je znatno cenejši od podobnih terasnih desk, se lahko samozavestno lotite vsake terase. Na osnovi teh dejstev je več kot očitno, da je terasa iz lesa tigerwood resnično popolna izbira za vaše domače ali poslovne projekte.