Lesen pod za celosten naravni stil prostora

Leseni podi so na voljo v različnih slogih. Med najbolj priljubljenimi sta ladijski pod in kmečki pod oziroma masivni hrastov parket. Lesni podi ustvarijo videz topline in domačnosti v vašem domu. Glede na stil, ki si ga želite izberite ustrezen lesen pod, polaganje podov pa raje prepustite strokovnjakom.

 

 

Leseni kmečni podikmečki pod za rustikalen videz tal

Kmečki pod je idealen lesen pod za podeželski videz, ki si ga lahko ustvarite v mestnem okolju. Kmečki pod je lahko iz različih vrst lesa, katerih masivne deske so na voljo različnih debelin. Izgotovljen kmečki pod lahko še dodatno obdelate ter s krtačenjem ustvarite postaran videz. Videz, ki ga ustvari postaran lesen pod, bo deloval estetsko tudi v moderno opremljenem domu.

 

 

Lesen pod – ladijski pod z različnimi obdelavami

Ladijski pod spade med tradicionalne talne obloge. Za ladijski pod je značilen lesen pod iz smreke, jelke in hrasta. Z razvojem na področju talnih polog, se tudi ladijski pod ter drugi leseni podi obdelujejo z visoko tehnologijo. Neobdelan lesen pod je potrebno zaščititi, uporabite lahko ustreno olje za parket. Z izbrano obdelavo površine, ki jo lahko izberemo za svoj ladijski pod ustvarimo različne videze.

 

 

Polaganje podov z lepljenjem na dva načina

Za lesen pod lahko uporabimo dva načina za polaganje podov. Leseni podi se lahko lepijo na podlago po celotni površini ali pa se odločite za polaganje podov, kjer se lesen pod polaga plavajoče. Polaganje podov zahteva določeno spretnost in natančnost, zato je priporočljivo, da delo prepustite mojstrom, ki so izkvalificirani za polaganje parketov.