Lesena terasa za vsak dom

 

Lesene terase iz različnih vrst lesa

Ker je les občutljiv material, mora biti skrbno izbran, saj v nasprotnem primeru lahko pride do deformacij lesene terase. Če želite, da bo vaša lesena terasa dolgo časa ostala nepoškodovana in lepa, se obrnite na nas. V podjetju Maderales vam ponujamo lesene terase iz različnih vrst kvalitetnega lesa. Lesena terasa vam je na voljo v različnih barvnih odtenkih in z različnimi vzorci. Odločite se lahko za les itauba, sibirski macesen, muiracatiara (tigerwood), garapa ali za tropski les ipe. Dolgoletne izkušnje so nas naučile, da so za lesene terase najprimernejše omenjene vrste lesa.

 

 

Lesena terasa – Itauba

Lesena terasa iz lesa itauba je izredno odporna na mehanske vplive, saj gre za masiven les, ki je vzdržljiv in ima dolgo življenjsko dobo. Barva lesene terase variira od olivno rumenkaste do nekoliko temnejše rjavkasto rdeče in je brez posebnih vzorcev in lis. Itauba les je odporen na glive, insekte in ličinke insektov, zaradi svojih značilnosti pa je primeren tudi za lesene terase ob morju, saj dobro reagira ob stiku s slano vodo in zemljo.

 

 

Lesena terasa – Sibirski macesen

Ker je sibirski macesen zelo odporen les, so lesene terase iz tega lesa izredno vzdržljive in odporne na vremenske vplive. Vaša lesena terasa bo ostala nepoškodovana tudi v primeru velikega mraza, saj nizke temperature sibirskemu macesnu ne škodujejo. Lesene terase iz tega lesa imajo dolgo življenjsko dobo, hkrati pa so cenovno precej ugodne.

 

 

Lesena terasa – Muiracatiara ali tigerwood

Muiracatiara ali tigerwood je zelo primeren les za lesene terase, saj ga odlikujejo trajnost, trdnost in lepota. Gre za les svetlo oranžne barve, ki pa na soncu potemni na temno oranžno ali rjavkasto rdečo. Lesena terasa iz muiracatiare je izredno estetska, saj ima les na zanimivi osnovni barvi veliko nepravilnih črnih vzorcev, poleg tega pa je površina oljnata, nekoliko svetleča in zelo gladka. Lesene terase bodo tudi po dolgem času obdržale prvotno obliko, saj je les zelo odporen na zunanje vremenske vplive in razne žuželke, ki se prehranjujejo z lesom.

 

 

Lesena terasa – Garapa

Garapa les izvira iz Brazilije. Gre za eksotičen les, ki je zlato rumene barve in zaradi svojih lastnosti izredno primeren za lesene terase. Les je odporen proti plesnobi in gnitju, vaša lesena terasa pa bo ostala zaščitena tudi pred žuželkami, ki uničujejo les. Garapa je primerna izbira za lesene terase predvsem zaradi dejstva, da je les zelo trd in odporen na praske, njegova življenjska doba pa znaša brez vzdrževanja minimalno 15 let. Poleg tega so lesene terase iz lesa garapa cenovno zelo ugodne.

 

 

Lesena terasa – Tropski les ipe

Tropski les ipe ali lapacho, ki domuje v Srednji in Južni Ameriki, je precej trdnejši od hrastovine in kot tak izredno vzdržljiv in odporen. Gre za zelo primeren les za lesene terase, saj je izjemno lepega videza, njegova življenjska doba pa znaša kar od 30 do 40 let. Vaša lesena terasa bo zaščitena tudi ob morju, saj je les odporen proti slani vodi, prav tako pa tudi proti mrčesu, mrazu, snegu in ostalim vremenskim vplivom. Ker ima les ipe dovolj svojih oljnih delcev, je vzdrževanje takšne lesene terase izredno enostavno. Dodatna zaščita proti trohnenju in propadanju ni potrebna.