Marfim ali brazilski javor kot material za parket javor

Marfim je ime za brazilski javor, (tako kot jatoba - brazilska češnja in guaiuvira - brazilski oreh) ki je lesni material za parket. Javor je lahko sestavina za industrijski parket ali kant parket, klasični parket in gotovi parket.

 

 

Marfim ali brazilski javor, njegovo poreklo in lastnosti

Marfim raste v Braziliji, Paragvaju in Argentini. Marfim oziroma njegov les je kremno bele barve, svetlo rumene in rumeno rjave barve. Je podobne barve kot bambusov parket. Brazilski javor je fine teksture, je težak, trd in močan, zaradi česar je zelo odporen na udarce. Odpornost je tudi glavna kvaliteta, ko gre za parket javor.

 

 

Parket javor marfim – njegove vrste in namembnost

Parket javor Marfim lahko izberete iz treh vrst: industrijski parket ali kant parket, klasični parket in gotovi parket. Od namembnosti prostora za katerega izbirate parket - javor, je odvisno tudi katero vrsto parketa marfim je najbolje izbrati. Za to pa vam ni treba skrbeti, saj za vse poskrbimo v podjetju Maderales.

 

 

Industrijski parket ali kant parket marfim

Industrijski parket oziroma kant parket marfim je brazilski parket zelo lahek za montažo in vzdrževanje. Je zelo primeren za javne prostore, službene prostore, kjer je pretočnost večja. Industrijski parket ali kant parket je lahko položen na angleški vez ali vzporedno in je primeren za talno ogrevanje.

 

 

Klasični parket Marfim in njegova specifika

Klasičnni parket - brazilski javor je masivni parket zelo prijeten na otip ali pri hoji po njem. Tla so topla in prijetna še posebej, če je klasični parket oljen. Masivni parket lahko večkrat obnovimo in je tako dobra naložba za več generacij. Da bi javor – les ostal čim bolj odporen, je potrebno ohranjati relativno zračno vlažnost v prostoru.

 

 

Gotovi parket Marfim in njegove prednosti

Gotovi parket Marfim je zelo priljubljen brazilski parket in podjetje Maderales vam ga ponuja po zelo ugodnih cenah. Montaža te vrste parketov je zelo hitra in enostavna in primerna za toplovodno talno ogrevanje. Gotovi parket tudi ne zahteva dodatnega brušenja ali lakiranja. Naj postane južno ameriški ali brazilski javor izbira plemenitega lesa za izpopolnitev vašega bivanja.