Obnova parketa – oljen parket ter brušenje in lakiranje parketa

Obnova parketa je potrebna po obrabi površine in izgubi barve parketa. Po določenem času uporabe parketa se je torej potrebno odločiti za popravilo parketa. Brušenje in lakiranje parketa velja za temeljito popravilo parketa. V kolikor pa potrebujete le osvežiev lesa uporabite olje za parket, oljen parket je trenutno priljubljena obnova parketa.

 

 

Obnova parketa – oljen parket za občutek naravnosti

Oljen parket je v zadnjem času priljubljena obnova parketa, saj daje talni oblogi poseben videz, ki ohranja občutek naravnosti. Če se odločite za oljen parket, pričakujte, da bo olje za praket nekoliko vplival na bravo parketa in bo zaradi oljenja nekoliko potemnel. Oljen parket ima lahko slabše odpornostne lastnosti (mehanske poškodbe). Občasno bo potrebna ponovna obnova parketa, natančneje oljene plasti parketa. Za dodatno popravilo parketa pa se lahko odločite za brušenje in lakiranje parketa.

 

 

Olje za parket za naravno bravo lesa

Olje za parket ohranja naravno bravo lesenega parketa in ga lahko uporabite za enostavno popravilo parketa. Olje za praket naj bo prijazen okolju, vas pa ne bo motil z neprijetnim vonjem. Pomebno je še, da je olje za parket nevnetljiv ter enostaven za uporabljanje. Obnova parketa, pri kateri boste uporabili olje za parket lahko vpliva na potemnitev lesa.

 

 

Obnova parketa – brušenje in lakiranje parketa

Temeljita obnova parketa pomeni brušenje in lakiranje parketa. Brušenje parketa pomeni izravnavanje in glajenje obložene lesene površine. Izvajamo ga z različnimi brusilnimi stroji in sredstvi. Gre za nujen postopek, s katerim zaključimo polaganje parketa. Brušenje in lakiranje parketa je seveda process, pri katerem moramo upoštevati pravilno zaporedje dela. Šele po brušenju parketa, začnemo z lakiranjem. Brušenje in lakiranje parketa je za parket občutljiv postopek, zato je priporočljivo, da dva tedna ne čistite obnovljenih površin z vodo in čistili.