Masiven parket za talno gretje

Parket za talno gretje naj bo masivni parket, saj je bolj premeren kot troslojni gotovi parket. Teak parket ali parket cumaru sta primerni vrsti za parket za talno gretje, saj je toplotna prevodnost trdnih listavcev večja kot pri večslojnih parketih. Oglejte si ponudbo za talno gretje – parket cenik.

 

 

Parket za talno gretje – izbira primernega parketa

Če bi izbirali parket za talno gretje le glede na največjo učinkovitost talnega gretja, bi se odločali le med parketi z nizkim toplotnim uporom. Iskali in uporabljali bi parket za talno gretje, pri katerih ugodna kombinacija visoke toplotne prevodnosti in majhne debeline da primerno dober rezultat. Parket cumaru, ki je poznan tudi kot brazilski teak parket je eden izmed primernejših za talno gretje. Parket mora imeti pero in utor, kar parket cumaru oziroma teak parket ima. Oglejte si ponudbo: teak parket – cenik.

 

 

Parket za talno gretje primeren tako za zimo kot poletje

Ko izbiramo parket za talno gretje moramo upoštevati tudi čas, ko ni potrebno talno gretje. Parket z visoko toplotno prevodnostjo ima namreč večinoma tudi visoko toplotno vpojnost. Gotovi teak parket oziroma parket cumaru ima visoko toplotno vpojnost, ki daje občutek, da so tla v stiku s toplo človeško nogo bolj hladna kot preostala, ne glede na to, da so povsod izmerjene dejansko enake površinske temperature. Parket za talno gretje s takimi lastnostmi, je zato zelo pomembna izbira, saj bo primeren tako pozimi kot v drugih letnih časih. Izberite si svoj parket – cenik se nahaja na spletni strani.

 

 

Parket za talno gretje – primerna debelina parketa

Parket za talno gretje naj bo debeline od 8 do 11 milimetrov. Les naj bo čim gostejši (na primer Amendoim, Sucupira, Cabreuva, Muiracatiara), prve kakovosti, radialne teksture (črta) in dimenzijsko stabilen parket. Bukev je denimo dimenzijsko najbolj nestabilna za talno gretje. Parket naj bo pred polaganjem primeno osušen na spodnjo mejo dovoljenega standarda na 7 do 8 odstotkov. Parket za talno gretje naj ima pero in utor.

 

 

Teak parket za talno gretje

Klasični teak parket je gotovi parket, primeren za talno gretje. Parket iz teaka, azijske vrste lesa se odlikuje po svoji obstojnosti, zato je priljubljen les za terase. Ime teak parket se pogosto uporablja tudi za parket cumaru, kateri les izvira iz južne Amerike. V stanovanje s centralnim ogrevanjem lahko vgradimo vsako vrsto lesa, vendar je potrebno v stanovanju vzpostaviti kontrolirane klimatske razmere. Odločite se in izberite primeren parket – cenik si lahko ogledate na naši spletni strani.