Parket za talno gretje – kvaliteten teak parket iz cumaru lesa

 

Naravno odporen les cumaru Teak iz Azije

Les cumaru spada pod tikovino (teak les), ki velja za izredno kvaliteten in čvrst tip lesa. Teak les sicer izvira iz jugovzhodne Azije in zraste v višino tudi do 40 metrov. Kljub masivnosti pa se teak izredno lepo reže in oblikuje.
Cumaru les velja za zelo odporen in trd tropski teak les in prihaja iz Brazilije. Cumaru je primeren predvsem za zunanjo uporabo, saj prenese večjo obremenitev in je bolj primeren za obdelavo.
Na prostem Cumaru dobi svetlo rjavo barvo, pod vplivom dežja pa posivi. Cumaru je težko gorljiv, zato je primeren tudi kot teak parket za javne prostore, kot tudi za stanovanjske objekte.

 

 

Teak parket je primeren za talno gretje vašega prostora

Parket za talno gretje mora biti visoko odporen in večslojen. Pomembna je debelina in zvrst lesa, zato je teak parket prava izbira za vas.
Parket za talno gretje je izpostavljen višjim temperaturam in tudi temperaturnim nihanjem, zato je bolj podvržen izsuševanju. Pomembno je, da v stanovanju vzdržujemo primerno vlažnost, da preprečimo izdatnejše sušenje našega teak parketa. Vpijanje in oddajanje vlage v lesu Cumaru povzroči napetosti, raztezanje in krčenje.
Teak les je mehansko zelo odporen in ima nežen aromatičen vonj. V vročini ali mrazu je Cumaru teak parket zelo odporen in se s starostjo le polepša. Teak les tudi ne onesnažuje okolja, saj pri izdelavi ne nastajajo stranski produkti, ki bi onesnaževali okolje.


Zato je teak parket zelo priljubljen za tiste, ki cenijo kvaliteto. Cumaru teak parket je primeren za najzahtevnejše kupce, ki zahtevajo ugodje.