Tik parket ali teak parket – trd parket za zunanje površine in kopalnice

 

Tik parket – parket iz trdega lesa

Tik parket oz. teak parket je odlična izbira za zunanje površine, kot so verande, balkoni, terase ali podesti na dvoriščih, ki so izpostavljenim vremenskim spremembam, od sonca, dežja, do snega in zmrzali. V kolikor želite zunanje površine pokriti z lesenimi površinami, je tik parket prava izbira za vas, saj je izjemno odporen tako na vremenske razmere, kot tudi na poškodbe oz. udarce. Teak parket je robusten parket iz posebnega lesa, ki lahko prenese spreminjajoče se vremenske razmere. Prav zaradi tega je primeren tudi za kopalnice ali savne, saj vzdrži visoke temperature, vlago in ne vpija vode. Prav tako ni velike nevarnosti za ogenj, saj je teak parket slabo gorljiv. Tik parket je pridelan iz trdega, odpornega lesa, zato je primernejši za zunanje površine in kopalnice od ostalih tipov parketa.Teak parket je primeren tudi za prostore, v katerih uporabljate talno gretje.

 

 

Lastnosti teak parketa ali zakaj izbrati tik parket

Tik parket je izjemen, zato ker je hkrati trd in odporen, pa vendar lahek za obdelavo. Na voljo je v rjavih barvah, od svetlo rjave, zlato rjave pa do skoraj črno-rjave barve, izpostavljen vremenskim pojavom pa dobi sivo barvo. Naravna lastnost teak parketa je posebna sestava lesa, saj vsebuje veliko količino olja in je zato že od vsega začetka primeren za površine, ki so izpostavljene vremenu ali udarcem.Seveda brez nege ne gre, toda tik parket potrebuje manj nege kot drugi parketi, obenem pa ima vseeno zelo dolgo življenjsko dobo – tudi do več deset let. Veliko bolj kot druge podlage ali tipi parketa, je tik parket odporen na plesen in razkroj. Teak parket je na voljo v deskah različnih dolžin in obdelave, tako da z njim lahko obložite veliko površin.

 

 

Tik parket za moderni videz površin – izberite teak parket

Ker je teak parket po eni strani videti zelo naraven, po drugi strani pa je neverjetno eleganten, je primeren tako za bolj rustikalen videz, kot tudi za moderno opremljena stanovanja. Velikokrat se terase, balkone in verande opremi z enakim tik parketom, v kombinaciji s steklenimi ali kovinskimi elementi. Teak parket je primeren tudi za podeste na vrtu ali položen prek travnate površine.Tik parket v kopalnici ali savni pa doda pridih domačnosti in topline, še posebej če imate vgrajene talne grelce. Teak parket je tako popolna dopolnitev vašega doma, najsi bo tik parket dopolnitev kopalnice ali pa zunanjosti. Edinstvena kombinacija ga postavlja na prvo mesto, kadar gre za uporabo oblog v ekstremnih pogojih.