Večslojni parket

Večslojni parket – Dvoslojni gotov parket, troslojni parket. V podjatju MaderaLes d.o.o. vam nudimo panelni parket in klik parket po ugodnih cenah. Uporabimo ga lahko tudi kot parket za talno gretje, saj je zaradi svoje sestave relativno odporen na temperaturno nihanje.

 

 

Dvoslojni gotov parket in troslojni parket

Večslojni parket je od vseh gotovih parketov najbolj primeren za montažo na tla, ki imajo vgrajeno toplovodno talno ogrevanje. Parket za talno gretje mora biti odporen na temperaturne spremembe, ki jih povzroča toplovodno talno ogrevanje. Večslojni gotovi parket je sestavljen iz deščic manjših dimenzij, ki imajo na vseh štirih straneh spoje pero-utor. Dvoslojni gotov parket je sestavljen iz dveh slojev lesa. Osnova so lahko vezana plošča, HDF plošča ali pa elementi smreke, breze, heveje ali topola. Vrhnja plast je iz 3,5 – 6 mm debelega sloja plemenitega lesa. Površina je že obdelana: brušena in 6 – 7 krat lakirana ali UV oljena. 2 slojni gotovi parket se lepi na tla po celotni površini, zato priporočamo, da ga polaga strokovnjak, ki ima na tem področju precej izkušenj. Posebno pazljivo ga je potrebno vgraditi na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem, kjer se upoštevajo navodila za polaganje parketa, ki vključujejo tudi režime ogrevanja pred montažo, med njo in po njej. Troslojni parket je ima tri sloje, na kar kaže tudi njegovo poimenovanje. Tudi troslojni parket je že v naprej obdelan, torej brušen in večkrat lakiran ali oljen. Troslojni parket se obnaša podobno kot dvoslojni gotovi parket in priporočamo vam, da ga ne vgrajujete sami. Postopek vgradnje tovrstnega parketa dobro poznajo strokovanjaki in najbolje je, da jim to delo prepustite. Pravilo vgrajen troslojni parket vam lahko še dolgo in dobro služi.

 

 

Parket s klik sistemom – klik parket

Klik parket se polaga na ravno površino. Priporočlivo je, da je parket vsaj 2 dni pred polaganjem shranjen v prostoru kjer bo položen. S tem dosežemo, da se bo pravilno obnašal med polaganjem in tudi kasneje ob uporabi. Panelni parket je cenovno dostopen, na voljo pa so številni naravni vzorci, ki jih les tvori. Panelni parketi so izjemno lahki za polaganje in vzdrževanje.