Izbira vrste parketa je odvisna od prostora in njegove uporabe

Najpogostejše vrste parketa so naslednji masivni parketi: industrijski parketi, klasični parketi in lamelni parketi. Industrijski parketi so zaradi svoje trpežnosti primerni za pisarne in hodnike, klasični parketi so idealna izbira za stilno opremljen dom, lamelni parketi, ki se prav tako uvrščajo med kvalitetne vrste parketa, pa so priljubljeni tudi zaradi cenovne dostopnosti.

 

 

Industrijski parketi vzdržijo večje obremenitve tal

Industrijski parketi ali kant parket, je izmed masivne vrste parketa, primerna za prostore, katerih tla so bolj obremenjena. Industrijski parketi so primerni za talno ogrevanje. Določeno polaganje parketa lahko ustvari različne vzorce in mozaike barv. Masivni parketi so najkvalitetnejše vrste parketa, v katerih lahko ob primerni negi uživa celo več generacij.

 

 

Vrste industrijskega in klasičnega parketaKlasični parketi so priljubljeni masivni parketi

Klasični parketi so masivni parketi debeline 15 – 19 mm. Izbira klasične vrste parketa vas zagotovo ne bo razočarala. Klasični parketi so še vedno priljubljena talna obloga, ki bo ob primernem vzdrževanju preživela tudi več generacij. Za lepši izgled in boljši občutek se lahko odločite za oljen parket. Klasični parketi so na voljo v različnih barvah, ki jih nudijo drevesne vrste. Različno polaganje parketa pa lahko ustvari pisane vzorce, s katerimi so klasični parketi prilagojeni različnim željam in okusom.

 

 

Lamelni parketi – ugodna kvaliteta parketa

Lamelni parketi veljajo za najbolj cenovno dostopne vrste parketa. Priljubljeni so tudi zaradi enostavne montaže, pri kateri uporabljamo disperzijsko lepilo za parket. Lamelni parketi so prav tako masivni parketi primerni za talno ogrevanje. Brušenje in lakiranje parketa tu ni potrebno, a se lahko za to možnost vseeno odločite. Kvalitetni in cenovno ugodni lamelni parketi – oglejte si ponudbo Maderalesa.