Lepljenje parketa – kakovostno in hitro elastično lepljenje parketa

Lepljenje tehno parketaLepljenje kant parketaLepljenje vseh vrst parketov

 

Lepljenje parketa – SikaBond Dispenser

Leta 1994 je Sika razvila sistem za elastično lepljenje parketa. Vsi, ki proizvajajo lepilo za parket sledijo temu trendu, saj so se izkazale vse prednosti, ki jih prinaša elastično lepljenje parketa pred togim. Razvili smo tudi pnevmatsko napravo, s katero nanašamo lepilo za parket. Trenutno obstajajo trije tipi: eno-, dvo- ter tricevni Dispenser, ki se razlikujejo v širini nanosa: 180, 360 ter 540 mm.

 

Lepljenje parketa – prednosti, ki jih prinaša elastično lepljenje parketa
Elastično lepljenje parketa je hitro in kakovostno. Poraba lepila za parket je pri uporabi Dispenserja znatno nižja od 2K lepila za parket, saj je ključna razlika v gostoti. Napaka pri lepilih je v napačno oblikovani ceni na enoto, ki je za kilogram, čeprav bi ta morala biti na liter. Poraba lepila za parket je namreč vezana na volumen in ne na maso. Lepilo za parket SikaBond T-52 FC ima gostoto 1,25 kg/l, 2K lepila pa imajo gostoto do 1,7 kg/l, kar pomeni, da je poraba 2K lepila večja za 35 %. Lepljenje parketa s SikaBond Dispenserjem pomeni tudi minimalen odpadek lepila in embalaže. Končni izračun je tako pokazal 40 % manjšo porabo lepila za parket. Tudi delo z napravo za lepljenje parketa je za polagalca udobnejše, poteka pa tudi do trikrat hitreje. Ko seštejemo vse prednosti, je rezultat očiten.

 

 

Kant parket ali tehno parket – lepljenje parketa z dvokomponentnim lepilom

Kant parket oziroma tehno parket je priljubljen zaradi raznolikosti in pisanih barv. Za kant parket / tehno parket je značilno posebno polaganje parketov in sicer, se polaga pokončno in ne ležeče, kar ustvari prav poseben videz. Za lepljenje parketa kant oziroma tehno se običajno uporablja dvokomponetno lepilo za parket. Kant parket | tehno parket je masivni parket, ki ga zaradi obstojnosti uporabljamo za pisarne, hodnike, skratka tiste prostore, ki se pogosto uporabljajo. Občasno brušenje in lakiranje parketa pa še podaljša njegovo uporabnost. Kant parket oziroma tehno parket je primeren tudi kot parket za talno gretje.