Polaganje parketov zaupajte usposobljenim strokovnjakom

Polaganje parketov je najbolje prepustiti izkušenim mojstrom, ki so kvalificirani za polaganje parketov. Nakup še tako lepega in kvalitetnega parketa lahko pokvari površno in slabo opravljeno polaganje parketa. Upoštevajte, da je za kvalitetnejše polaganje parketa, cena lahko tudi nekoliko višja. Če pa bi se radi sami lotili dela, je najprimernejša izbira polaganje gotovega parketa.

 

 

Polaganje parketov, ki ustvarijo zanimive vzorce

Polaganje parketa v različne vzorce ustvari zanimiv videz tal. Tradicionalni vzorec je ribja kost ali ladijsko polaganje parketa. Polaganje parketov na različne načine pa ustvarja nove trende. Z razvojem tehnologije je tudi polaganje parketov obrt, ki se razvija in stopa v korak s časom. Pripravite se, da bo, v kolikor se boste odločili za zahtevnejše polaganje parketa, cena malo višja.

 

 

Polaganje gotovega parketa – enostavno in hitro polaganje parketa

Polaganje parketov je prilagojeno za različne vrste parketa. Polaganje gotovega parketa je enostavnejše kakor polaganje klasičnega parketa. Za polaganje gotovega parketa lahko izbiramo med različnimi tehnikami: pritrjevanje na deske, plavajoči pod ali za lepljenje parketa. Za polaganje gotovega parketa je primerna skorajda katerakoli ravna podlaga. Spretnejši se odločijo za polaganje gotovega parketa brez mojstra. Gotovi parketi ne potrebujejo dodatnega brušenja in lakiranja, zato bo, za polaganje parketa, cena primerno nižja.

 

 

Polaganje parketov in prilagojenost različnim podlagam

Za polaganje parketov na različne podlage, je najprej potrebno dobro pripraviti podlago. Polaganje parketa na betonsko podlago zahteva predvsem ravnost podlage ter primerno vlažnost betona. Le ob dobro pripravljeni podlagi, je lahko polaganje parketa kvalitetno opravljeno. Od podlage, površine ter tehnike, ki je izbrana, cena polaganja parketa variira od nižje do višje.